06-28 26 88 12

info@halteb.nl

Woe-Za: 10.00-17.00

Over ons???

Als je op een website zit te neuzen over hoe een winkel uit de grond is gestampt en je wilt daar meer over weten, dan zit je meestal in de ‘over ons’ sectie. Maar laten we eerlijk zijn, in dit geval zou het eigenlijk ‘over mij’ moeten heten. Want wie is die ‘ons’? Nou, dat ben ik dus, de enige oprichter van Halte B.

Ik kan je natuurlijk een heel verhaal vertellen over ‘ons’, inclusief fictieve medewerkers en een denkbeeldige hond die elke dag trouw de post ophaalt. Maar we houden het liever een beetje echt hier. Dus welkom bij ‘over mij’, de pagina waar je alles te weten komt over de eenmanszaak die Halte B uit de grond heeft gestampt.

En wie weet, misschien wordt die ‘ik’ op een dag wel een ‘wij’. En dan zullen we deze pagina updaten naar ‘over ons’. Maar voor nu, is het gewoon ik, mezelf en Halte B.

Ontstaan van Halte B

Het begon allemaal een eeuwigheid geleden. Ik heb altijd een passie gehad voor interieur. Mijn kamer kreeg dan ook gemiddeld elke twee maanden een make-over. En niet één keer zag het er hetzelfde uit.

Toen ik als apenverzorgster ging werken heb ik heel wat ruwe interieurklussen geklaard, maar daarvoor hoefde ik niet achter een bureau te zitten tekenen. Na die periode van 16 jaar wel, toen ging ik keukens verkopen en je raadt het misschien al, het ontwerpen van de keukens vond ik het allerleukste om te doen.

Van magazijn tot winkel

Op een dag kreeg ik de kans om een lading leuke spullen op te kopen uit een magazijn. Het gebeurde allemaal zo snel en voordat ik het wist, zat ik met een berg spullen maar had nog niets voor elkaar. Dus snel een ruimte gezocht en een website opgezet. Omdat ik parttime werkte, had ik wel wat tijd. Tot het moment dat ik de kans kreeg om in een groot pand te beginnen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Het pand zat aan de Stationsweg en zo was de naam voor mijn winkel, Halte B, snel bedacht. Om je een idee te geven van wat er te koop was: meubels, lampen, tweedehands kleding, sieraden, en ja, zelfs sjaals, sokken en een heleboel cadeauartikelen. Klinkt als een rommelmarkt, maar dan véél chiquer en zonder de muffe geur!

Nieuw Pand(tje)

Ik ben nu verhuisd naar een kleiner pand en dat betekende dat ik moest gaan focussen. Een beetje zoals Marie Kondo, maar dan zonder de Japanse achtergrond en het vermogen om op te vouwen.

In mijn laatste jaar in de oude winkel ontdekte ik een nieuwe passie: blijvende bloemen. Ze zijn prachtig en hebben zoveel voordelen ten opzichte van echte bloemen. Geen allergieën, geen water nodig en ze zien er altijd fris uit. En het beste deel? Je kunt ze bij mij kopen én huren. Ideaal voor als je een tijdelijke opfrisser in je huis wilt of voor dat ene evenement waarbij je indruk wilt maken met je groene ‘vingers’.

Maar dat is niet alles. Ik wilde ook doorgaan met mijn TapParfum. Het concept is gewoon te goed. Mensen komen steeds meer naar mijn winkel om hun flesje te laten vullen. En ja, we hebben ook heerlijke mannengeuren. Niet dat mannen stinken, maar een beetje extra frisheid kan nooit kwaad, toch?

Ik heb nu een parfumwand gecreëerd waar ook wasparfum en amberblokjes te vinden zijn. Het is een beetje als een snoepwinkel, maar dan voor je neus.

En omdat ik niet kon weerstaan aan mijn liefde voor woonaccessoires, heb ik die ook toegevoegd. Ik vind het gewoon te leuk om mensen te helpen die iets moois voor hun raam willen of een mooie set op hun salontafel. De kaarsen van Deluxe zijn een enorme hit en daarom zorg ik dat er nog steeds mooie accessoires zijn die je goed kunt combineren met de Led kaarsen van Deluxe en met een vaas of pot met bloemen of planten.

De ruimte is kleiner geworden, maar mijn passie is sterker dan ooit. Kom gerust langs met een vaas die nog opgemaakt moet worden of vraag me om advies voor de aankleding van je woonruimte. Ik hoop je snel te zien!

Liefs, Bianca